Імунобіологічна дія
Діючі компоненти дієтичної добавки сприяють відновленню та нормалізації складу мікрофлори шлунково-кишкового тракту.
Імунобіологічні властивості
Культури мікроорганізмів дієтичної добавки БіфіПроЛ®є природним компонентом біоценозу шлунково-кишкового тракту людини, та проявляють наступні імунобіологічні властивості:
• Сприяють травленню, посилюють ферментативні процеси та нормалізують метаболізм шляхом продуктивності багатьох біологічно активних речовин, в тому числі: вітамінів В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), нікотинової кислоти (вітамін РР, ніацин, вітамін В3), В6 (піридоксин), біотину (вітамін Н, кофермент R, вітамін В7), фолієвої кислоти (вітамін В9), В12 (ціанокобаламін), вітаміну К; впливають на засвоєння вітаміну D, та ін. Також пробіотичні культури впливають на всмоктування мікроелементів (Ca, Mg, Fe, Zn) у товстому кишківнику; сприяють знищенню супероксидних радикалів та мікробних токсинів; стимулюють епітеліальну продукцію муцину; здатні розщеплювати білки, жири, вуглеводи на більш дрібні складові, що покращує їх засвоєння, усувають бродіння та гниття у просвіті кишківника; сприяють зниженню концентрації холестерину та рівню глюкози крові; мають антиканцерогенну дію та ін.
• Створюють природний екобар’єр і попереджують розвиток патогенних бактерій шляхом конкуренції з патогенними мікроорганізмами за адгезію до епітелію та поживних речовин, змінюють місцеве pH, що створює несприятливе місцеве середовище для патогенів, продукують молочну, оцтову, пропіонову, бурштинову кислоти, продукують перекис водню, виробляють бактеріоцини для пригнічення патогенів та ін.
• Підвищують загальну резистентність організму та імунний статус шляхом активації локальних макрофагів (підвищення презентації антигену лімфоцитів, підвищення продукції секреторного імуноглобуліну А, як місцево, так і системно); шляхом модуляції цитокінового профілю та формуванню толерантності до харчових антигенів. Загалом впливають на епітеліальні клітини, дендритні клітини, моноцити/макрофаги, Т-, В-лімфоцити, NК-клітини.
Композиція даних культур підібрана як за пробіотичними властивостями, так і з врахуванням подолання агресивних бар’єрів шлунково-кишкового тракту та антибіотикорезистентності. Всі штами проявляють високу адгезивну здатність та виводяться із організму через кишківник.
• Покращують загальний стан шкіри.