Ресвега Форте капсули №60 (30х2)
Склад
Добова доза (2 капсули) містить:
риб’ячий жир | 950 г (Омега-3 незамінні жирні кислоти – 606 мг, з яких: ейкозопентаєнова кислота – 172 мг, докозагексаєнова кислота – 366 мг, докозапентаєнова кислота – не більше - 47.5 мг) |
вітамін С (аскорбінова кислота) | 120 мг |
вітамін D3 | 5 мг |
вітамін Е (D-альфа-токоферолу ацетат) | 30 мг |
екстракт чорнобривців прямостоячих, що містить лютеїн (20% суспензія) і зеаксантин |
лютеїн - 10 мг; зеаксантин - 2 мг |
цинк (сульфат цинку) | 12,5 мг |
транс-ресвератрол | 60 мг |
мідь (сульфат міді) | 1 мг |
Допоміжні речовини: гліцерол моностеарат (емульгатор), бджолиний віск (антиспікаючий агент), соєвий лецитин (емульгатор).
Капсули: глазуруючий агент: бичачий желатин.
Зволожувачі: гліцерин, сорбіт.
Барвники - заліза оксид чорний (Е172), заліза оксид червоний (Е172); вода очищена.
1 капсула |
100 г |
|
Поживна та енергетична цінність |
23.3 кдж/5.62 ккал |
2532 кдж/611 ккал |
Білки |
0.16 г |
17.7 г |
Вуглеводи |
0.19 г |
20.9 г |
Жири |
0.47 г |
50.7 г |
Властивості
Ресвега Форте - це дієтична добавка для підтримки здорового зору, що містить у високих дозах вітаміни та мікроелементи з антиоксидантними властивостями, лютеїн, зеаксантин, омега-3 незамінні жирні кислоти та транс-ресвератрол.
Склад Ресвега Форте розроблений дієтологами і офтальмологами, що спеціалізуються на вивченні сітківки ока. Ресвега призначена для поповнення дефіциту антиоксидантів, лютеїну, зеаксантина, омега-3 незамінних жирних кислот, ресвератрола, який може бути пов'язаний з віком або незбалансованим харчуванням (недостатньо різноманітнім, таким, що містить мало фруктів, овочів та риби).
Вільні радикали - це молекули, які утворюються в процесі метаболізму клітин. Надлишок вільних радикалів може мати токсичну дію і викликати пошкодження в структурі ліпідів, протеїнів і ДНК, що призводить до погіршення функцій клітин. У нормальних фізіологічних умовах утворення вільних радикалів пригнічується захисною системою, в якій важливу роль відіграють антиоксиданти. Із збільшенням віку або у людей, які отримують незбалансовану дієту, може виникати дефіцит антиоксидантів. У цьому випадку необхідно доповнити харчування за допомогою дієтичних добавок до раціону.
Антиоксиданти захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, які прискорюють старіння і руйнування клітин. Вони можуть допомагати виводити вільні радикали і тим самим забезпечувати захист від старіння сітківки і макули.
Вітамін Е має антиоксидантні властивості, що сприяють:
- захисту мембран клітин;
- захисту жирних кислот від окислення.
Вітамін Е міститься в рослинних оліях. Пропонована доза 30 мг в капсулі – це 250% рекомендованої добової дози. (Nutrient Reference Values (Regulation (EU) 1169/2011)
Вітамін С, аскорбінова кислота, бере участь у нейтралізації вільних радикалів. Вітамін С необхідний для відновлення окисленого вітаміну Е (радикал токоферолу). Вітамін С міститься в фруктах і овочах. Представлена доза в 120 мг в капсулі – це 150% рекомендованої добової дози (Nutrient Reference Values (Regulation (EU) 1169/2011).
Цинк - це природний активатор більш ніж 200 ферментів. Цинк сприяє підтримці здорового зору. Він діє як антиоксидант через складні механізми. Цинк міститься в м'ясі та рибі. Представлена доза в 12,5 мг – це 125% добової рекомендованої дози (Nutrient Reference Values (Regulation (EU) 1169/2011).
Мідь відіграє важливу роль у видаленні вільних радикалів. Так як великі дози цинку погіршують всмоктування міді, мідь також необхідно вживати при вживанні дієтичних добавок, що містять цинк. Мідь міститься в м'ясних субпродуктах, молюсках, сухофруктах. Представлена доза -1 мг на добу – це 100% рекомендованої добової дози (Nutrient Reference Values (Regulation (EU) 1169/2011).
Вітаміни Е та С, цинк та мідь захищають елементи клітин від пошкодження оксидантами.
Вітамін D3. Вітамін D3 ще називають «вітаміном сонячного світла». Він відноситься до жиророзчинних вітамінів, в організмі утворюється або при опроміненні сонячним світлом, або попадає з їжею. Вітамін D3 єдиний серед вітамінів, який діє в організмі як вітамін, і як гормон. Вітамін D3 впливає на обмін кальцію в організмі, підвищує імунітет, бере участь в регуляції артеріального тиску і роботи серця, важливий компонент для здоров’я очей. Вітамін D3 присутній у жирній рибі, такої як тунець, лосось та оселедець.
Омега-3 незамінні жирні кислоти (ДГК і ЕПК) підтримують здоровий зір.
Докозагексаєнова кислота (ДГК) і ейкозапентаєнова кислота (ЕПК)-це поліненасичені жирні кислоти, що належать до сімейства Омега-3 жирних кислот. Омега-3 кислоти - це незамінні жирні кислоти: вони повинні надходити з їжею або дієтичними добавками у разі незбалансованої дієти. Омега-3 кислоти - це структурні компоненти мембран клітин. ДГК знаходиться у великій кількості у нервах, мозку та в фоторецепторах ока. ДГК підтримує здоровий зір. Позитивний ефект виявлений у разі вживання 250 мг ДКК на добу. Омега-3 кислоти містяться у великих кількостях у жирній рибі, такий як тунець, лосось і оселедець.
Лютеїн і зеаксантин - це два жовтих пігменти, що присутні у великих концентраціях у сітківці ока, в макулі, що відповідає за функції центрального зору і за гостроту зору. Лютеїн і зеаксантин утворюють захисний фільтр від шкідливих променів синього спектру сонячного світла. Вони також діють як антиоксиданти, захищають сітківку очей від окислювального руйнування. Лютеїн і зеаксантин містяться у великій кількості в деяких зелених овочах, таких як шпинат, броколі, салат-латук.
Ресвератрол - це молекула, що є інгібітором in vitro окислення ліпопротеїнів низької щільності, агрегації тромбоцитів і синтезу ейкозаноїдів (молекул запалення). Ресвератрол називають «французським парадоксом». Адже завдяки його вживанню (червоне вино спеціяльних видів) рівні смертності від серцево-судинних захворювань у французів нижчі, ніж в інших Європейських країнах, незважаючи на вживання французами великої кількості жирної їжі. Нові дослідження показують позитивний плив ресвератролу у разі офтальмологічних захворювань, таких як катаракта, вікова дегенерація макули, ретинобластома і т.ін. Ресвератрол міститься в деяких фруктах, особливо у винограді, а також у вині.
Рекомендації щодо застосування
Ресвега Форте може бути рекомендована для корекції раціонів харчування як додаткове джерело антиоксидантних вітамінів C, D3, E, мікроелементів цинку і міді, омега-3 незамінних жирних кислот, макулярних пігментів (лютеїн і зеаксантин) і транс-ресвератрола з метою створення оптимальних дієтологічних умов для підтримки здоров'я зору, нормальних функцій зору, захисту органів зору від окисного ушкодження.
Спосіб застосування
Вживати по дві капсули на добу, переважно під час їжі з невеликою кількістю води.
Не перевищуйте рекомендовану добову дозу.
Тривалість споживання: до 12 тижнів; в подальшому тривалість споживання узгоджувати з лікарем.
Застереження
Дієтична добавка призначена тільки для дорослих. Перед вживанням рекомендується консультація лікаря, особливо тим, хто хворіє на цукровий діабет, приймає антагоністи вітаміну K, а також вагітним і жінкам, які годують груддю. Особи, які беруть будь-які ліки, повинні вживати Ресвегу під медичним наглядом.
Не вживайте дієтичну добавку при індивідуальній чутливості до її компонентів. В окремих випадках можливі невеликі порушення травлення (нудота, відрижка, діарея) без складних наслідків. Ресвега Форте не призначена для лікування, не повинна використовуватися як заміна повноцінного раціону харчування.
Умови зберігання
При температурі не вищее 25 °C в захищеному від світла і вологи місті.
Форма випуску
Капсули, № 60.