Опунція індійська
Джерело біологічно активних сполук: флавоноїдів, фітостеролів ф-ситостерину, кампестеролу, стигмастеролу та інших), амінокислот, а також полісахаридів, що складаються з арабінози, галактози, рамнози та галактуронової кислоти. Полісахариди опунції індійської формують у розчині особливі молекулярні скупчення з властивостями слизу, які негативно заряджені, з чим і пов'язують їх сильні мукоадгезивні властивості та захисний вплив на слизову оболонку. Біологічно активні сполуки індійської опунції мають також антиоксидантні, протизапальні, цитопротекторні та антипроліферативні властивості, що обумовлено їх впливом на простагландини, інтерлейкіни та цитокіни, а також підвищенням продукування муцину слизовою оболонкою та відновлення нормального стану слизової оболонки.
З вищеназваними характеристиками пов'язують захисну, рубцюючу, противиразкову та протизапальну властивості опунції індійськоі.
Листя оливи європейської
Екстракт листя оливи європейської містить широкий спектр біологічно активних сполук, в тому числі флавоноїдів (лютеоліну, апігеніну, рутину та інших), терпеноїдів (іридоїду та інших) із антиоксидантними та протизапальними властивостями. Цитопротекторну дію цього екстракту листя оливи європейської пов'язують із антиоксидантними властивостями, а позитивний вплив на рефлюкс - із дією всього спектру активних речовин.
Альгінат натрію і Гідрокарбонат калію
Альгінат натрію складається з полісахаридів, після потрапляння до шлунку створює гель, який служить фізичним бар'єром від потрапляння шлункового рефлюксу на слизову оболонку стравоходу, а також утворює захисну плівку на слизовій оболонці шлунку.
Гідрокарбонат калію реагує із кислотою, та витісняє гельовий бар'єр альгінату натрію вгору над шлунковим соком, за цих умов останній не може рухатися вгору до стравоходу та потрапляти туди.
Комбінація альгінату натрію з екстрактами опунції індійської та оливи європейської надає додаткові можливості зменшення частоти та вираженості проявів гастроезофагеального рефлюксу.
Карбонат кальцію
Впливає на швидкість утворення гелю з альгінату натрію, та підвищує його в'язкість, що збільшує тривалість його ефективного функціонування.
Мальва
Містить флавоноїди (госсипін та інші), терпеноїди (ліналул та інші) і слизи, які мають протизапальну дію на шлунково-кишковий тракт.