Аргінін – амінокислота, яка бере участь у біосинтезі білка, в метаболізмі сечовини, сприяє виділенню кінцевих продуктів розпаду білка, посилює детоксикаційну функцію печінки.
Аргінін є основою для ферменту NO-синтетази, яка виступає в ролі каталізатора при синтезі оксиду азоту в клітинах ендотеліальної оболонки судин. Посилене утворення NO веде до дилатації (розширення) периферичних судин і зниження загального периферичного опору, що сприяє зниженню артеріального тиску та зменшенню кисневого голодування різних тканин, в першу чергу тканин серця (міокардіальної), а також покращує кровообіг периферичних судин і доставку кисню до головного мозку. Аргінін пригнічує утворення ендотеліїну – речовини, що має потужну вазоконстрикторну дію та є стимулятором ділення гладком’язових клітин стінки судин.
Аргінін сприяє підтриманню азотистого балансу, виведенню остаточного токсичного азоту, чинить антиоксидантну дію, нормалізує мікроциркуляцію в печінці, насичує її киснем, поліпшує показники гепатопортальної гемодинаміки. Аргінін також покращує внутрішньоклітинний обмін у гепатоцитах, стимулює їх активність, знижує утворення шкідливих для клітин печінки вільних радикалів, зменшує гіпоксію та запалення, сприяє регенерації гепатоцитів.
Бетаїн – ліпотропна речовина, яка бере участь у біосинтезі фосфоліпідів, транспорті тригліцеридів, окисненні та утилізації жирів. Запобігає виникненню та зменшує жирову дистрофію печінки. Бетаїн чинить антифібротичну, протизапальну дію, запобігає ризику тромбоутворення та прогресування атеросклерозу. Бетаїн сприяє збільшенню працездатності, витривалості під час фізичних навантажень та зменшенню загальної слабкості і втоми. Оскільки бетаїн може функціонувати як донор метильних груп, бетаїнова дієта може поліпшувати репродуктивне здоров'я жінок, за рахунок зниження рівня гомоцистеїну.
Ізолейцин – одна з амінокислот, L-ізомер який входить до складу білків. Неполярна амінокислота. Кодується трьома кодонами. Зустрічається в усіх організмах у вільному стані та у складі білків і є необхідним компонентом їжі. Метаболізм її відбувається в м’язовій тканині. Ця амінокислота регулює рівень цукру в крові, а також впливає на процеси енергозбереження; необхідна спортсменам, оскільки сприяє відновленню м’язової тканини і підвищує її пружність. Також необхідна при багатьох психічних захворюваннях. Дефіцит даної амінокислоти в організмі призводить до виникнення симптомів, схожих з гіпоглікемією.
Іони цитрату, сприяють процесу травлення при підвищеній кислотності шлункового соку, cприяють зменшенню ацидозу та диспептичних проявів (нудота, відчуття тяжкості в шлунку, метеоризм), які часто спостерігаються при захворюваннях печінки.
Ретріл є джерелом амінокислот L-аргініну бетаїну та ізолейцину, що проявляють кардіопротекторну, антигіпоксичну, нейропротекторну, цитопротекторну, загальнозміцнюючу, гепатопротекторну, протиастенічну та детоксикуючу дію на організм.