Основними діючими речовинами екстракту розторопші є флавоноїди та флавонолігнани – силібінін, силікрістин та силідіанін. Їх нативну суміш прийнято називати силімарином. Силімарин має гепатопротекторну та антиоксидантну дію. Силімарин гальмує проникнення токсинів в клітини печінки (показано на отруті блідої поганки), а також викликає фізико-хімічну стабілізацію клітинної мембрани гепатоцитів, обмежує або запобігає втраті розчинних компонентів (у тому числі, трансаміназ) клітин печінки. Антиоксидантний ефект обумовлений взаємодією силібініну з вільними радикалами в печінці і перетворенням їх у менш токсичні сполуки. Тим самим переривається процес перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) і не відбувається подальшого руйнування клітинних структур; токсини знешкоджуються фізіологічним шляхом. Силімарин стимулює синтез білків (структурних і функціональних) та фосфоліпідів в уражених клітинах печінки (нормалізуючи ліпідний обмін), стабілізує їх клітинні мембрани, зв’язує вільні радикали (антиоксидантна дія), захищаючи таким чином клітини печінки від шкідливої дії і сприяє їх регенерації.
Фосфатидилхолін є основним компонентом клітинних мембран і легеневого сурфактанта, найчастіше він знаходиться в екзоплазматичному або зовнішньому листку клітинної мембрани. Вважається, що він переноситься між мембранами всередині клітини за допомогою білка-переносника фосфатидилхоліна (PCTP). Фосфатидилхолін також відіграє роль в мембранно-опосередкованій передачі клітинних сигналів і активації PCTP інших ферментів.
PHOSPHOcomplex™ одержують шляхом комплексоутворення силібіну з фосфоліпідами (фосфатидилхолін) для значного поліпшення біодоступності (до 10р.).
Екстракт артишоку має жовчогінну, протизапальну та гепатопротекторну дію. Сприяє виділенню з організму шкідливих речовин, азотовмісних речовин (сечовини, креатиніну), токсинів. Наявні в артишоці аскорбінова кислота, каротин, вітаміни В1 та В2 сприяють нормалізації процесів обміну. Екстракт артишоку зменшує рівень холестерину і цукру в крові. Сприяє регенерації клітин печінки і кровообігу.
Піперин – основний алкалоїд з чорного перцю значно збільшує біодоступність поживних речовин в харчових продуктах. Піперин може виступати в якості провідника для оптимізації всмоктування поживних речовин.
Чорний перець, багатий сильнодіючим антиоксидантом піперин, який може допомогти запобігти ушкодженню клітин вільними радикалами.
Збільшує засвоєння необхідних поживних речовин і корисних рослинних сполук.
Вітамін Е – активний антиоксидант, гальмує перекисне окиснення ліпідів, яке посилюється при багатьох захворюваннях, запобігає пошкодженню клітинних структур вільними радикалами. Бере участь у процесі тканинного дихання, біосинтезі гему та білків, обміні жирів та вуглеводів, проліферації клітин та в інших метаболічних процесах.